Pages

22 Temmuz 2014 Salı

SUNROOF Taktırma: Sunroof Açtırma Fiyatları

SUNROOF UYGULAMASI nedir? Sunroof ne Demek?

Sunroof uygulaması ( halk arasındaki okunuşuyla sanrıf) bütün otomobillere yapılabilmektedir. Sunroof aracın üzerindeki pencere olarak bilinir. Manuel, elektrikli, elektronik, tam açılan, perdeli, perdesiz, sert perdeli, kumaş perdeli gibi çeşitleri bulunmaktadır. Aracın yol dinamiğin ve yapısını bozmuyor. Halk arasında en çok şikayet edilen konu, sonrada takılan sunroofların  aracın içine su almasıdır.

Bu konu kesinlikle işçilik faktöründen kaynaklanmaktadır. İyi bir işletmede takılan sunroofla ömür boyu sorun yaşamazsınız. Yukardan güneş vuracağı için güneş ışınlarını geri yansıtan koyu renkli camlar kullanılır.


Aracın camını açarak aracı havalandırmak uzun yolda fazla yakıt harcamanıza neden olur. hızlı seyrederken cam açmak uğultu ve motor sesini aracın içine alır.  Havandırmanın diğer bir yoluda kilima açmaktır. Klima belirli bir zaman açık kaldıkdan sonra istenilen performansı göstermez. Aracın içinde bulunanlarda yorgunluk hissi yaratır. Bunlara karşın sunroof sağlıklı bir metoddur.  Aracın performansında bir düşüşe sebep olmaz. Aracın içindeki havanın sürekli değişmesini sağlar. Aracın dışardan görünümüne çok ayrı bir hava katar. Alım satım işlerinde bir artı modifiyedir.

Kontak anahtarına bağlıdır. Kontak kapatılınca otomatik olarak kapanır. Hırsızlığa karşı kapanma sistemi ile emniyetlidir.

Sunroof Fiyatları: sunroof açtırma fiyatları

Piyasa değeri 1,000-2,000 TL arasında değişiyor diyebiliriz.
Çeşitli tipleri vardır. Sadece yukarı doğru açılan tipleri olduğu gibi, hem yukarı hem de geriye doğru açılan sunrooflar bulunur ki, aslında sunrooftan anlaşılan da arabanını üstünü açan sunrooftur .

Eğer arabanıza sadece yukarı doğru bir kaç cm açılan, montesi kolay bir sunroof taktırmak isterseniz, yaklaşık 325 ile 815 TL arası bir fiyata bunu taktırabilirsiniz. Zani ve Rapido markaları en bilinenlerdendir.

İstanbulda bu işi çok iyi yapan firmalardan biri Webasto diğeri de Sunroof Center. Özellikle Opel, VW gibi alman arabalarında daha ziyade Webasto Hollandio 700 kullanılmaktadır.
Sunroof markaları hakkında kısa bilgi vermekte fayda görüyoruz ayrıca.

Sunroof Markaları ve Sunroof Modelleri Hakkında

Webasto, orijinal araçlardakine yakın özelliklerde sunroof üretmekte. Yani sıfır sunrooflu araçlardaki gibi açılan sunroof, dışarı çıkmıyor, kasa içinde görünmeden açılıyor.
Autotek ise aracın üst kısmından arkaya doğru kayan, içeri gizlenmeyen ama hoş görünümlü  sunroof modellerine sahip. Nimbus 800, Nimbus 2500 ve Leonardo Sürgülü Perdeli en bilinen üç modeli. Leonardo serisinin perdeli fiyatı yaklaşık 1400 TL., perdesiz fiyatı 1225 tl. Dokunmatik rulo ayarlı sunroof fiyatı ise yaklaşık 1330 TL.
Zani, elektrikli, dokunmatik ve swing olarak çok farklı sunroof çeşidi üretmesiyle dikkat çekiyor.
2280 Tl gibi bir fiyatı olan Zani Swing sunroof, sanki cabriolet tarzında bir araca çevirebilir aracınızı. Çünkü çok geniş bir açılım oranı vardır. Yandaki resimde de görüleceği üzere, gerçekten üstü açılan bir araba isteyenler için, swing sunroof çok çok farklı bir seçenek olarak karşımıza çıktı,  sizlerle paylaşmak istedik.

1 yorum:

  1. sunroof tamiri ve mini onarım https://www.tesvikiyegaraj.com.tr/

    YanıtlaSil